För en bättre upplevelse vänligen ändra browser till CHROME, FIREFOX, OPERA eller Internet Explorer.

Senaste nytt

Dags för föreningar att tjäna pengar på ett nytt sätt

Dags för föreningar att tjäna pengar på ett nytt sätt


Föreningar i Örebro är bland dom första ut i landet med en igenkänningsbar tjänst som i en tid av ovisshet för hela samhället från näringsliv, föreningsliv till hushåll och privatperson ses som en ljuspunkt. I Örebro har nu ett antal idrottsföreningar valt att ta aktivera sig med en värdebaserad köp- och säljtjänst vid namn MyLoppis.
Syftet med MyLoppis är att stärka ekonomin inom föreningslivet som redan innan Corona, enligt Centrum för idrottsforskning, var den största utmaningen för föreningar. Själva användandet känner nog många igen sig i, traditionell köp och sälj på nätet. Vad som skiljer sig åt är affärsmodellen där MyLoppis ger tillbaka en stor del av intäkten till föreningslivet varje månad – året runt. På detta sätt ska man bidra till en hållbar föreningsekonomi på både kort- och lång sikt samtidigt som miljö och privatekonomi också är en positiv effekt.

 

När hela världen nu befinner sig en tuff ekonomisk tid finns det ingen anledning och tro att begagnatmarknaden ska vika. Sannolikt kommer vi se en ökad efterfrågan på begagnat och återbruk och redan idag väljer nästan 6 miljoner människor i Sverige att sälja saker i olika kanaler på internet. Fram tills nyligen fanns det ingen digital köp- & säljkanal som var reklamfri eller som delade med sig till föreningslivet.

 

GF Örebro, Örebro Simallians & KIF Örebro DFF bland dom första ut i Sverige

De två största idrottsföreningarna i Örebro län, GF Örebro och Örebro Simallians tillsammans med damallsvenska KIF Örebro DFF har tidigt valt att erbjuda sina medlemmar, supportrar och övriga sympatisörer att börja sälja saker på föreningslivets köp- & säljtjänst, MyLoppis.

– Vi gör normalt sett inte så många såna här aktiviteter, framför allt inte från centralt håll men här vill vi även från föreningens sida uppmärksamma de goda syftena med en tjänst som bidrar till miljö, hälsa och ekonomi för både förening och privatperson säger Marcus Lagerberg, Verksamhetsansvarig i Gymnastikföreningen Örebro som sett till antalet medlemmar är länets största idrottsförening.

 

Föreningarna ser fördelar med att agera tillsammans

I och med att flera föreningar engagerar sig lokalt samtidigt så drar dom också nytta av varandra till att få igång den lokala och regionala marknaden. Begagnatmarknaden är stor så det finns möjlighet för alla föreningar att ta del av MyLoppis. Att det bygger på att få upp en viss volym gör inte grundaren till tjänsten Erik Johnsson någon hemlighet av. 

“Det här vill vi stå för”

– Ett flertal köp mellan privatpersoner har redan genomförts och det är bland det viktigaste – att folk ser att det fungerar och faktiskt fyller en funktion. Både annonser och trafik ökar dagligen och det är föreningarnas förtjänst som tagit emot MyLoppis med öppna armar. Anledningen till att dom gjort det tror jag är för att dom känner att det här vill vi stå för säger grundaren Erik Johnsson som själv också är idrottsförälder.

 

Medlemsorienterat och värdebaserat

Det finns idag ganska så många olika typer av “tjäna-pengar leverantörer” med olika erbjudanden till föreningslivet men inte så många tjänster – framför allt inte digitala- och värdebaserade tjänster. Eftersom MyLoppis är fullt ut digitalt så är det också en geografiskt oberoende tjänst. 

– Det tåls att påminnas om att internet gör världen mindre. En vän till mig vars son som idrottar i Örebro kan med en tjänst som ryms i mobilen och fyller en funktion i vardagen enkelt få sin farfar i Nyköping eller moster i Stockholm att använda tjänsten. Eftersom lösningen dessutom ryms i mobilen så är det ingen fysisk hantering av produkter som ska levereras vilket redan där sparar tid och energi för många idrottsföräldrar. Lägg där till automatiserade flöden för utbetalning av pengar till föreningar och lag månadsvis året runt så får vi en hållbar ekonomi till minimal administration och obefintlig logistik för alla involverade parter.

 

lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kategorier

Toppen